Κοντά μας θα βρείτε συλλογές από ασημένια & χειροποίητα κοσμήματα, ατσάλινα αλλά και faux bijoux.

Τα περισσότερα κοσμήματα μας ανήκουν στην κατηγορία των ασημένιων 925 κοσμημάτων. Ζιργκόν πέτρες, swarovski, μαργαριτάρια του γλυκού νερού και ημιπολύτιμοι λίθοι όπως ο αμέθυστος, κεχριμπάρι, όνυχας, αιματίτης και μαρκασίτες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πολλών σχεδίων της συλλογής μας. 

Η υψηλής ποιότητα των χειροποίητων κοσμήματα μας είναι αποτέλεσμα του προσεκτικού σχεδιασμού και της άριστης επιλογής υποαλλεργικών υλικών. Τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούμε είναι στην πλειονότητά τους κατασκευασμένα από ορείχαλκο και είναι φιλικά προς το δέρμα. Δεν περιέχουν μόλυβδο και νικέλιο. Φτιαγμένα στο χέρι από σφφυρήλατο μέταλλο, κολλήσεις με τη δύναμη της φωτιάς και επιμετάλλωση με χρυσό 24K , ροζ χρυσό και ασήμι.

Εκτός από τις πιο πάνω κατηγορίες κοντά μας μπορείτε να βρείτε και πιο οικονομικές επιλογές κοσμημάτων. Κοσμήματα από ανοιξείδωτο ατσάλι και faux bijoux εντάσσονται στις πιο οικονομικές συλλογές μας προσφέροντας σας αμέτρητες επιλογές. 

Δικαιολογημένα αποτελούν τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις! 

Ας πάμε να δούμε λοιπόν ανάλογα με το υλικό του κάθε κοσμήματος, τις πιθανότητες αλλαγής του χρώματος του.

Ασημένια 925 κοσμήματα: Το ασήμι 925 ανήκει στην κατηγορία των πολύτιμων μετάλλων και αποτελείται από 92.5% ασήμι και 7.5% άλλα μέταλλα. Το 100% ασήμι είναι πολύ μαλακό για να χρησιμοποιηθεί για κόσμημα, γι’ αυτό και το άλλο 7,5% είναι ένα αμάλγαμα άλλων μετάλλων που συμβάλλουν στην ενίσχυση του (συνήθως ο χαλκός).
Το ασήμι λοιπόν είναι πιθανόν να αποχρωματιστεί αν έρθει σε επαφή με σπρέι, κρέμες σώματος, αρώματα, γενικά με χημικές ουσίες ή ακόμα και ο ίδιος μας ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσουν οξείδωση σε ένα κόσμημα. Επομένως, ένα ασημένιο 925 κόσμημα έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να αποχρωματιστεί. Αν όμως συμβεί με την διαδικασία του γυαλίσματος επανέρχεται εύκολα και με μικρό κόστος στην αρχική του μορφή. Τα ασημένια κοσμήματα 925 με επικάλυψη χρυσό 18 καράτια (επίχρυσα) είναι πιο εύκολο με το πέρασμα του χρόνου και με την συχνή επαφή με το νερό να χάσουν το έντονο χρυσό τους χρώμα, να γίνουν πιο θαμπά και να επανέλθουν στο ασημένιο αρχικό τους χρώμα πριν την επιχρύσωση (αυτό βέβαια είναι αναπόφευκτο για όλα τα κοσμήματα τα οποία έχουν επικάλυψη). Επανέρχονται και αυτά βέβαια εύκολα και με μικρό κόστος στην αρχική τους μορφή αλλά μπορούν και αν αποφασίσετε ότι πλέον τα θέλετε ασημένια να γίνουν στην ασημένια τους εκδοχή.
Ωστόσο, πάντα με την απαραίτητη φροντίδα και τον συχνό καθαρισμό με ένα πανάκι τα ασημένια κοσμήματα διατηρούνται σαν καινούρια.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα όσο αφορά την φροντίδα των ασημένιων κοσμημάτων εδώ: https://beone-1.com/2020/03/19/10-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%bf/

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και καθαρίζεται εύκολα. Αυτό σημαίνει πως είναι δύσκολο να σκουριάσει ή να μαυρίσει. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές και υποαλλεργικό.

Ο χρυσός αποτελεί το μόνο ποιοτικό μέταλλο που δεν αλλοιώνεται καθόλου το χρώμα του σε βάθος χρόνου. Δεν σκουριάζει, αποχρωματίζεται ή διαβρώνεται και φυσικά δεν μαυρίζει.

Τα χειροποίητα κοσμήματα μας είναι φτιαγμένα από σφφυρήλατο μέταλλο με επικάλυψη χρυσό 24 καράτια και ασήμι. Επομένως η συχνή επαφή με χημικές ουσίες και νερό πιθανόν να αποχρωματίσουν τα κοσμήματα αφαιρώντας την γυαλάδα και την επικάλυψη τους.

Faux Bijoux αξεσουάρ αν και αποτελούν μια αρκετά οικονομική επιλογή υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα αποχρωματισμού με το πέρασμα του χρόνου και δύσκολα επανέρχονται στο αρχικό τους χρώμα και στην αρχική τους γυαλάδα.

Διασφαλίστε ότι τα κοσμήματα σας θα παραμείνουν λαμπερά και στην αρχική τους κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα, κρατώντας τα μακριά από χημικές ουσίες όπως αρώματα και χλώριο και αποθηκεύοντας τα σε δροσερό και ξηρό μέρος αλλά και σε ξεχωριστό κουτί ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να μπερδευτούν μεταξύ τους.

Όλα τα ασημένια 925 και επίχρυσα κοσμήματα μας επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση και χρώμα. Στο εργαστήρι μας όλα σας τα ασημένια 925 και χρυσά κοσμήματα μπορούν να επισκευαστούν, να καθαριστούν, να γυαλιστούν καθώς και να αλλάξουν χρώμα.

Επίσης, τα πλείστα κοσμήματα των υπόλοιπων συλλογών μπορούν επίσης να τύχουν επισκευής από το εργαστήριο μας όσο αφορά την αλλαγή στα μεγέθη των κολιέ και των βραχιολιών.

Επειδή όμως κάθε κόσμημα και αξεσουάρ είναι ιδιαίτερο είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε μαζί μας με μια φωτογραφία του κοσμήματος ώστε να σας ενημερώσουμε κατά πόσο επισκευάζεται καθώς και για την διαδικασία, το κόστος και το χρόνο παράδοσης του.