Πως να φροντίζω τα κοσμήματα μου;

Επίχρυσα δακτυλίδια με ζιρκόνια
Φροντίδα Ασημένιων Κοσμημάτων
Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές από εμάς αναρωτιόμαστε αν το ασήμι σκουριάζει ή χάνει την γυαλάδα του. Και δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά από τα αγαπημένα μας ασημένια κοσμήματα τείνουν να αποχρωματίζονται.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ!!
Όπως τα περισσότερα πολύτιμα μέταλλα έτσι και το ασήμι αποχρωματίζεται (σκουριάζει) και πολλές φορές θαμπώνει με τον καιρό. Είναι όμως μια φυσική διαδικασία που δεν πρέπει να μας ανησυχεί καθόλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αγαπημένο μας κόσμημα δεν είναι ασημένιο ή ότι είναι κακής ποιότητας ασήμι. Το αντίθετο μάλιστα!!
10 tips για κοσμήματα
Το ασήμι ανήκει στην κατηγορία πολύτιμων μετάλλων. Είναι ένα απαλό μέταλλο το οποίο χαρακτηρίζεται από την κομψή του λάμψη και είναι δημοφιλές για την ευελιξία του και την ποιότητα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα είναι φτιαγμένα από ασήμι 925.
Κοσμήματα από ασήμι 925 χαρακτηρίζονται ως έξοχης ποιότητας. Αποτελούνται από 92,5% ασήμι και 7,5% άλλα μέταλλα. Λόγω της φυσικής ιδιότητας που έχει το ασήμι να αποχρωματίζεται με τον καιρό, τα περισσότερα ασημένια κοσμήματα (όχι όλα) είναι ροδιομένα ώστε να διατηρούν περισσότερο χρονικό διάστημα την γυαλάδα τους και να φαίνονται καινούργια. Το ρόδιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο, ανθεκτικό στη διάβρωση.
Τώρα όσο αφορά τα επίχρυσα κοσμήματα είναι και αυτά φτιαγμένα από ασήμι 925 με επικάλυψη τα περισσότερα από χρυσό 18 καράτια. Έχουν δηλαδή ένα λεπτό στρώμα χρυσού πάνω από το ασήμι. Αυτό τα κάνει πιο ευαίσθητα στον αποχρωματισμό, αλλά με την σωστή φροντίδα και προσοχή το επιχρύσωμα μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Όλα μας τα κοσμήματα, είτε αυτά είναι ασημένια, επίχρυσα, χρυσά ή λευκόχρυσα χρειάζονται την ανάλογη φροντίδα!!
Πιο κάτω μπορείς να δείς 10 εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα διατηρήσεις περισσότερο καιρό λαμπερά σαν καινούργια!!

10 tips

    1. Όσο παράξενο και αν ακούγεται φορώντας συχνά τα κοσμήματα μας φροντίζουμε να αποφεύγουμε το σκούριασμα τους. Η συχνή επαφή του δέρματος με τα κοσμήματα βοηθά στον μη αποχρωματισμό τους.
    2. Φροντίζουμε να τα αφαιρούμε στο μπάνιο αλλά και όταν κολυμπάμε στη θάλασσα ή τη πισίνα. Όπως ο χρυσός, έτσι και το ασήμι μπορούν να υποστούν μόνιμη βλάβη ή να αποχρωματιστούν από το χλώριο και την χλωρίνη.
    3. Αφαιρούμε τα κοσμήματα μας όταν φοράμε άρωμα, λοσιόν, καλλυντικά, προϊόντα για μαλλιά, σπρέι, αλλά και όταν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά ή άλλες χημικές ουσίες. Καλό θα ήταν να φοράμε τα κοσμήματα μας τελευταία, αφού έχουμε ντυθεί και ετοιμαστεί.
    4. Γυμναζόμαστε; Τότε καλό θα ήταν να αφαιρούμε τα κοσμήματα μας κατά την διάρκεια της προπόνησης. Έτσι αποφεύγουμε πιθανά ατυχήματα και γραντζιουνιές . Ο ανθρώπινος ιδρώτας είναι όξινος και αποτελεί συχνή απειλή για τα κοσμήματα μας, αφού μπορεί να τα θαμπώσει ή να τα σκουριάσει.
    5. Αποφεύγουμε την επαφή με χημικά προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι.
    6. Είμαστε προσεκτικοί με την αλλαγή ρούχων, ιδιαίτερα με τα μάλλινα ρούχα στα οποία εύκολα μπορούν να μπλεχτούν τα κοσμήματα μας.
    7. Αποφεύγουμε την φύλαξη των κοσμημάτων μας σε χώρους με υγρασία.
    8. Αποφεύγουμε την έκθεση των κοσμημάτων μας στον αέρα γιατί αυτή μπορεί να τα σκουριάσει.
    9. Αποθηκεύουμε τα κοσμήματα μας ξεχωριστά σε κουτιά, πουγκιά ή σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς ώστε να μην μπλέκονται και να μη γδέρνονται.
    10. Καθαρίζουμε τα κοσμήματα μας με φροντίδα!!!
      Για να τα διατηρούμε στην αρχική τους κατάσταση καλό θα ήταν να τα περιποιούμαστε και σε ένα εργαστήριο κοσμημάτων. Εκεί κάθε ασημένιο κόσμημα μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση!!
      Το κατάστημα μας φροντίζει τα δικά σας κοσμήματα στο εργαστήριο μας. Εκεί κάθε κόσμημα φροντίζεται με προσοχή και αγάπη και επιστρέφεται σε εσάς γεμάτο λάμψη σαν καινούργιο!!Διαβάστε επίσης: Βρες το μέγεθος του δαχτυλιδιού σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.